Ons verhaal

In de koffiebranderij voelen we ons één. Daar zijn we een team. Ongeacht onze kleur of smaak. Of we nu patiënten zijn, of begeleiders. Daar bouwen we op elkaar en met elkaar. Daar leren we samen en groeien we samen. Daar zijn we ondernemers. Koffiebranders. Barista’s. Specialisten. Daar lijkt ons leven, al is het maar heel even, weer een beetje gewoon.

Gewoon is het natuurlijk niet. The Bean Specialists is een buitengewone samenwerking tussen patiënten en begeleiders, die samen een koffiebranderij runnen in de Van der Hoeven Kliniek. Gedreven door de passie voor koffie en het geloof in een toekomst na de tbs.

En we zijn dus ook geen gewoon bedrijf. In de branderij werken we aan én met de scherpe randen van onze patiënten. We zijn óók een serieus bedrijf, met serieus lekkere koffie, gebrand met apparatuur van topkwaliteit. Onze smaken stellen we zelf samen met koffiebonen uit verschillende werelddelen.

We branden in de eerste plaats voor onze eigen patiënten en voor de medewerkers van onze organisatie. Maar onze ambities liggen ook buiten onze muren. Want de grootst denkbare winst van The Bean Specialists is een betere toekomst voor onze patiënten. Een toekomst buiten de deuren die voor hen nu nog gesloten zijn. In een wereld waarin ze hun zware verleden met zich meedragen. Een verleden dat ze een plek moeten geven.

Met The Bean Specialists willen we dit verleden niet vergeten of uitwissen. We zetten er een mooi vooruitzicht tegenover. De hoop op een beter leven. Het geloof dat ook onze patiënten weer mee kunnen doen. We willen ze een nieuwe, betere kans geven. Een kans om aan de buitenwereld te laten zien dat de tijd binnen niet stil heeft gestaan. Dat ze zich ontwikkeld hebben. Dat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. En hoe kan dat nou beter dan met koffie? Met de dagelijkse gangmaker van miljoenen Nederlanders? 

Ook voor ons is koffie een krachtige nieuwe start. Het biedt onze patiënten de kans om ooit gewoon weer naar buiten te kunnen. En dat diepgewortelde verlangen maakt onze koffie niet alleen extra lekker, maar ook best wel buitengewoon.